Groep 4

Een dag in groep 4

 

We beginnen de dag altijd even met het doornemen van het programma voor die dag. Er is even tijd voor een praatje en dan starten we dag vaak meBijzt even beweging. Fit en vaardig noemen we dat. Daarna gaan we rekenen. We starten met een gezamenlijke instructie. daarna gaan sommige kinderen zelfstandig aan de slag en anderen doen nog even mee met een extra instructie. In groep 4 werken de kinderen in heterogene teams, dat wil zeggen dat er bijv. niet vier hele sterke rekenaars bij elkaar zitten of juist vier minder sterke. Zo kunnen we elkaar goed helpen als dat nodig is. Kom je er samen niet uit, dan komt de meester of juf langs om je te helpen. Hierna gaan we eten en drinken en wordt er voorgelezen. Dan is het tijd voor frisse lucht en gaan we even naar buiten om te spelen. Bij binnenkomst doen we dan een klas-, of teambouwer. Dat is een activiteit waarbij de kinderen elkaar nog beter leren kennen en goed leren samen te werken.

Dan wordt er eerst gelezen en vervolgens spelling geoefend. Soms is dat met potlood en papier en soms doen we dat op de computer.

Dan gaan we eerst weer naar buiten en daarna lunchen we. Eerst in stilte en daarna wordt er vaak een leerzaam filmpje van bijvoorbeeld het klokhuis opgezet.

In de middag is er tijd voor taal, verkeer, tekenen, handvaardigheid of muziek. 

Ook gaan we dagelijks naar buiten om een les te geven. Vaak is dat een activiteit waarbij het reeds geleerde uit de taal-, reken-, of spellingsles wordt herhaald en ingeoefend. Frisse lucht en beweging zijn goed voor de hersenen en dat zorgt ervoor dat we daarna weer fris genoeg zijn om binnen er nog even tegenaan te gaan.

Kinderen die hun best doen, hard werken en goed luisteren verdienen een beloning. Daarom sluiten we de dag altijd af met een door de kinderen zelf gekozen activiteit, bijv. een spelletje of even dansen.

 

Bijzonder en en leuk aan onze groep is,

dat we niet één, maar twee meesters hebben. Op maandag, dinsdag en woensdag loopt meester Yarno stage in groep 4. Hij studeert dit jaar af als onderwijsassistent. Op woensdag is Juf Kimberly er, de overige dagen staat meester Jacco voor de klas. Op dinsdag hebben we gym van meester Ivo en op vrijdag gaan we naar het zwembad voor een natte gymles. Kinderen die nog geen zwemdiploma hebben krijgen dan zwemles.