Groep 6a

Een dag in groep 6a

 

Een typische dag in groep 6 begint door een begroeting bij de deur door juf Eva of meester Ivo. De kinderen druppelen vanaf 8:15 langzaam binnen een gaan gezellig kletsen of aan het werk. 

De ochtend starten wij altijd met rekenen, de kinderen zijn nog fris en kunnen zich dan goed concentreren op de sommen. Na rekenen is spelling aan de beurt, daarna begint de ochtendpauze. We eten onze pauzehap en er wordt gezellig voorgelezen uit een boek wat samen gekozen is. In de pauze spelen we buiten op het ‘bovenbouw-plein’ of het ‘kasteel-plein’, dit wisselen we elke dag af. Naast het voetballen wordt er lekker gespeeld op de toestellen of lekker gespeeld. Na de ochtendpauze gaan we weer met frisse moed naar binnen en starten we met taal. Er wordt gewerkt met een boek en schrift maar regelmatig leggen we de boeken even weg en doen we het op een andere manier. Denk eens aan het maken van een puzzel voor woordenschat, of het in elkaar zetten van een quiz. Zelfstandig werken is belangrijk in groep 6A, maar samenwerken wordt ook gestimuleerd om samen te leren. Voor de middagpauze gaan we eerst lekker naar buiten en eten bij binnenkomst onze boterhammen. We eten altijd de eerste 5 minuten in stilte zodat iedereen even tot rust kan komen. Daarna kijken we het jeugdjournaal zodat de kinderen op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Na de welverdiende pauze starten we het middagprogramma. De middag verschilt van dag tot dag. Van wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis, natuur), verkeer, studievaardigheden tot tekenen en knutselen. Ook werken we een aan hechte groep met een fijne sfeer. Dit doen we door middel van ‘Kwink’. Een methode voor sociaal-emotionele leren. Aan het einde van de dag bespreken we de dag en bekijken we of we kunnen afsluiten met een leuke activiteit. Met een high-five bij de deur wensen we iedereen een fijne middag toe.

 

Leuk aan onze groep is,

dat we veel enthousiaste kinderen met veel fantasie hebben. Er wordt veel gespeeld op het schoolplein. Daarnaast is onze groep bijzonder sportief en zijn ze altijd in voor een spel. Onze klas met 18 kinderen is een gezellig groep waar hard gewerkt kan worden. Op de maandag, woensdag en donderdag samen met meester Ivo. Op de dinsdag en vrijdag samen met juf Eva.