Groep 6b

Een dag in groep 6b

 

Op maandag en dinsdag staat juf Saskia voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Corinne.

Bij ons in de groep staat het rooster altijd op het bord. ‘s Ochtends kunnen de kinderen al zien wat ze die dag gaan doen. 

Ook werken wij met de weektaak, deze kun je op het bord zien staan. Het is de bedoeling dat de leerlingen hier de hele week aan werken als ze klaar zijn met de lesstof. 

In de klas hebben wij een takenlijst. Op deze lijst staan de taken die de leerlingen die week kunnen doen. Dit zijn taken zoals: de helpers van de juf, de leeshoek in orde maken enz. 

Elke week hebben de kinderen een andere taak.

In de klas werken we zoals alle groepen in de school met de gedragsladder. Aan het eind van de dag is er een beloning hiervoor gebruiken we een dobbelsteen. Wanneer de groep een beloning heeft verdiend, gooien we met de dobbelsteen, hierop staat de beloning. Dit kan zijn een verhaal voorlezen, een tekening maken een spelletje spelen enz.

Elke week krijgen de kinderen huiswerk mee. Op maandag wordt dit huiswerk besproken en wordt er nieuw huiswerk meegegeven. Dit kan van spelling/ taal of rekenen zijn.
Wanneer ze een toets hebben dan krijgen ze een blad mee dat ze kunnen leren thuis. Het huiswerk wordt in de agenda geschreven en staat ook op het bord in de klas.

 

Leuk aan onze groep is,

dat in de groep iedereen fijn samen werkt. We helpen elkaar wanneer dit nodig is. 

Ook houden wij klassenvergaderingen om te bespreken hoe het in de groep gaat. In de eerste week hebben we samen met de kinderen afspraken gemaakt hoe we fijn kunnen werken in de groep. We hebben onze handtekening gezet om te laten zien dat iedereen het er mee eens is.