Groep 4/5

Een dag in groep 4/5

 

In onze groep 4/5 zitten 30 leerlingen. Juf Annelies geeft op maandag t/m donderdag les en op vrijdag juf Saskia. 

 

In de groepen 4 en 5 krijgen de kinderen er een behoorlijk aantal vakken bij! Aardrijkskunde, geschiedenis, natuur&techniek en Engels. Bij aardrijkskunde leren we over de omgeving waar we in wonen en bij geschiedenis leren we wat er jaren geleden in Nederland gebeurde. Bij rekenen maken we kennis met getallen t/m 1000, leren we digitaal klokkijken en bij spelling en taal gaan we weer een heleboel nieuwe woorden leren! Er moet dus echt wel hard gewerkt worden!

Natuurlijk is er ook veel tijd voor leuke dingen en beweging! Zoals gewoonlijk hebben we regelmatig een buitenles en proberen de juffen zo vaak mogelijk een bewegingsactiviteit of energizer tussendoor te doen. Ook werken we niet altijd in een schrift of in een werkboek, maar kunnen we ook aan het lesdoel werken door middel van leuke uitdagende activiteiten

We werken volgens een vast lesrooster, zodat iedereen weet wat er dagelijks op het programma staat. Dit rooster is de hele dag te zien op het bord. We werken met een timer en een stoplicht.

Op onze doelenmuur in de klas zien de kinderen aan welke leerstof er die periode gewerkt wordt bij diverse vakken. We werken zelfstandig maar ook samen, we luisteren naar elkaar, we stellen elkaar vragen, we maken fouten en leren hiervan. 

Leuk aan onze groep is: 

 

Samen hebben we besloten dat wij een gezellige, creatieve, behulpzame, sportieve, slimme en samenwerkende supergroep zijn. We hebben afgesproken dat we aardig zijn voor elkaar, dat we elkaar helpen en dat we het vooral ook heel gezellig hebben met elkaar.