Onze school

De Moolhoek is een openbare school met ongeveer 265 kinderen. De school ligt in het mooie dorp Kapelle en maakt deel uit van de Brede School Kapelle. Samen met de openbare bibliotheek, kinderopvangorganisatie Kibeo, CBS ’t Honk en verschillende zorgpartners zijn we gehuisvest in een prachtig nieuw gebouw met de naam ’t Saamdeel. De naam ’t Saamdeel is een anagram van Maalstede, de basis van de naam Kapelle. Maalstede is als oudste vestigingsplaats van Kapelle te beschouwen. Bij het kasteel van de heren van Maalstede stond een kapel, waaraan het dorp uiteindelijk zijn naam te danken heeft. Daarnaast benadrukt de naam ’t Saamdeel kort maar krachtig de kern van de Brede School: samen een aandeel. Het motto van de Brede School is: Groen, Gekend, Gezond. Met alle partners wordt hier inhoud aan gegeven.

Alle voorzieningen die kinderen nodig hebben, zijn in en nabij 't Saamdeel aanwezig. 
Zo liggen de sporthal, het zwembad, sportvelden en recreatiegebied op een steenworp afstand.
Voor de groepen 1 t/m 3 is er het onderbouwplein ingericht met speeltoestellen die voorzien in de behoefte van de kinderen in deze leeftijdsgroep. Voor de groepen 4 tot en met 8 biedt het bovenbouwplein diverse uitdagingen.

Bovenstaande past OBS De Moolhoek uitstekend. Onze school heeft het profiel Bewegen en gezondheid waarmee we naast het geven van kwalitatief en gedegen onderwijs in 2015 het predicaat Excellente School mochten behalen. Daarnaast is De Moolhoek in het bezit van het landelijk certificaat Sportactieve Basisschool, zijn we sCoolSport school en Gezonde School.

Jezelf durven profileren is niet bijzonder maar gewoon. Dit ben je moreel verplicht aan jezelf en anderen. Dit geldt voor zowel leerlingen als leerkrachten. Als je niet boven jezelf kunt uitstijgen, kun je ook niet van anderen verwachten dat ze dat doen.

Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn trots op de Moolhoek en dragen dit actief uit in de omgeving. Dit is onze school!

Onze school wordt erg goed gewaardeerd  door ouders en leerlingen. De ouders gaven de school in 2014 een 7,88 als totaalcijfer en de leerlingen in 2017 een 8,29. Dat is ruim boven het  landelijk gemiddelde. We zijn hier trots op.