Missie

OBS de Moolhoek heeft oog en hart voor kinderen. Wij geloven in talenten. We zien ze elke dag. Ieder kind heeft zijn eigen talenten. Elk talent heeft zijn eigen waarde. Elk talent is even waardevol. Talenten staan niet op zichzelf, ze komen tot hun recht in betekenis voor anderen en de omgeving. Alle leerlingen zijn welkom.
Als openbare, algemeen toegankelijke school verzorgen we voor alle kinderen van elke levens- of godsdienstige overtuiging in de leeftijd van 4 tot ongeveer 12 jaar kwalitatief onderwijs. Ons onderwijs geeft kinderen de gelegenheid zich op intellectueel, sociaal, emotioneel, lichamelijk en creatief gebied naar eigen mogelijkheden te ontwikkelen. De Moolhoek zorgt ervoor dat kinderen zich in een positieve, veilige en uitdagende leeromgeving kunnen vormen tot zelfstandige, bewuste, betrokken, mondige, sociale en verantwoordelijke jonge mensen.

Visie

De kinderen van nu groeien op in een steeds snel veranderende samenleving. Die toekomstige samenleving eist specifieke vaardigheden en competenties van kinderen. OBS de Moolhoek wil de kinderen optimaal voorbereiden op deze nieuwe toekomst. De maatschappij heeft behoefte aan mensen die vanuit een betrokken, ondernemende en nieuwsgierige levenshouding in staat zijn al samenwerkend creatieve oplossingen te bedenken voor complexe problemen. Er wordt vanuit gegaan dat je zelf op basis van informatie een eigen onderbouwde mening kan formuleren. Het gebruik maken van informatie en communicatietechnologie is hiermee onlosmakelijk verbonden. Leren is een sociaal proces. Kinderen, leerkrachten en ouders leren van en met elkaar. In interactie met onze omgeving ontstaan nieuwe denk- en zienswijzen, vaardigheden en competenties. De volwassenen laten in hun gedrag het goede voorbeeld zien, ze fungeren als rolmodel.