Ouderbetrokkenheid

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie (AC) bestaat uit een enthousiaste groep ouders die het team ondersteunen bij het organiseren van de vele activiteiten op school, zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen. 
In het reglement van de AC staan de taken als volgt omschreven:

 

  • De bloei van de school bevorderen.
  • Bevorderen dat de ouders zich voor school interesseren.
  • Ondersteunende werkzaamheden voor de school bevorderen.
  • De belangen van ouders behartigen bij de MR en locatieleiding.

Ieder jaar doet de AC verslag van hun activiteiten in het jaarverslag en leggen zij verantwoording af over de financiën.

 

De volgende ouders zijn dit schooljaar lid van de AC:

  • Jacqueline Schouten (voorzitter)
  • Lisa de Punder
  • Daphne Ijzer
  • Nancy van Buuren
  • Eveline Krijger
  • Melanie Beugelsdijk

Natuurouders

Wat doen de natuurouders?
Als  enthousiaste natuurouder groep  binnen de Moolhoek organiseren we elk jaar een natuuractiviteit voor elke klas. Als natuurouder hoef je niet perse veel kennis van de natuur te hebben. Affiniteit met alles wat om ons heen  gebeurt en groeit en bloeit is wel wenselijk. Op dit moment zijn we met 14 natuurouders met elk  hun eigen  voorkeur en kennis: de een weet  veel van paddenstoelen, een ander van roofvogels, weer een ander houdt van organiseren en notuleren. “Het wiel” hoeft niet iedere keer opnieuw uitgevonden te worden, we hebben in sommige groepen steeds terugkerende onderwerpen. Het zoute water oftewel de Oosterschelde komt elk jaar in groep 7 aan bod en in groep 8 de waterzuivering of de Covra. Omdat we met een fijne grote groep zijn proberen we voor ieder de werkdruk zo laag mogelijk te houden, je hoeft niet met iedere activiteit mee te doen. Je pakt gewoon de activiteit(en) die je aanspreken.  We vergaderen tweemaal per jaar om het programma op te zetten en doen verder veel per mail. De voorbereiding van de activiteit gebeurt in kleine groepjes. We lenen veel leskisten van het MEC(Milieu Educatief Centrum ) in Goes. Deze leskisten bevatten kant en klaar lesmateriaal, wat ook ons werk een stuk makkelijker maakt. Ook zijn daar desgewenst elk jaar gratis bijzonder leerzame cursussen te volgen over allerhande "natuurlijke" onderwerpen.


Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten over de natuurouders?: Juf Joyce Matthijsse is het aanspreekpunt. Ook u bent van harte welkom om in de groep van uw kind een keer mee te helpen bij een natuurouder activiteit. U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen via joyve@moolhoek.nl.